Font del Llop
Miguel Giribets


La Font del Llop i el culte a les aigües








Ubicació de la Font del Llop al mapa. Es troba just tocant al terme de Vilaplana. És un bon lloc per fer una excursió a peu.





La font, que dóna nom al lloc





Aquesta font, juntament amb un rierol que va a parar al barranc de Mascabrers, podien subministrar aigua suficient a les comunitats prehistòriques que van poder viure en aquesta part de l'Aleixar.


L'aigua com a font de vida és objecte de culte des de fa mil·lennis. En aquest sentit, és possible que la roca que veiem a l'esquerra sigui en realitat un menhir que ens indica que estem en un lloc sagrat. Així ens ho asseguren també les observacions que fem amb el pèndol. A més, la 'cresta' del menhir segueix la direcció N-S.

En molts pobles primitius (fins i tot en l'actualitat) l'aigua s'associa al semen. Els indis de Nou Mèxic expliquen la creació del món pel fet que la Mare Terra va ser fecundada per una gota que va caure d'un núvol.

En els textos vèdics hindús trobem les següents frases: "Aigua. Tu ets la font de totes les coses i de tota existència!"; "Que les aigües ens portin el benestar!"; "Les aigües són, en veritat, guaridores, les aigües allunyen i curen totes les malalties!".

L'aigua com a origen de vida apareix en el sumeri, ja que es representa amb la 'a', que també significa "esperma, fertilitat".

Cap religió moderna ha pogut abolir el culte a les aigües. En el cristianisme el trobem al baptisme, la benedicció amb aigua ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario