Generalitat de Catalunya. Patrimoni arqueològic de l'Aleixar.



Coll de la Batalla


Cronologíes

Des de Neolític fins a Bronze Final ( -5500 / -650 ) 
Tipus de jaciment 
Varis desconegut 

C.Cuenca / P. Otiña/ D. Ynguanzo, juliol / 2005, Restes trobades a dues bandes de la carretera 

Descripció 
S'accedeix al jaciment per la carretera de La Selva del Camp a Vilaplana (TP-7013). Just al punt més alt del Coll de la Batalla, on es troba el límit dels termes municipals de l'Aleixar i La Selva del Camp. L'àrea es caracteritza per la presència de bosc amb predomini els pins i camps de cultius de secà. 
Durant les tasques de prospecció dutes a terme com a conseqüència de les obres de millora de la carretera de La Selva del Camp a Vilaplana (TP-7013) es van documentar restes arqueològiques al punt més elevat del Coll de la Batalla, a totes dues bandes de la carretera. Les restes arqueològiques, que no van ser recollides en el moment de la prospecció, consistiren en material lític i ceràmica a mà. 
El nombre i la tipologia de les restes documentades és desconeguda, fet que impedeix poder precisar la cronologia del jaciment i la seva eventual interpretació paleoeconòmica i funcional. Sembla ser que les restes van aparèixer en una manifesta posició secundària i descontextualitzades respecte del context deposicional i estratigràfic que, raonablement, els hauria de correspondre en origen. 
A banda d'aquestes restes, no s'observa a l'indret assenyalat cap altra mena de registre arqueològic ni tampoc la presència d'elements o estructures de caràcter natural o geològic que permetin creure que el jaciment es pugui trobar cobert i en bon estat de conservació. Tampoc es pot descartar, però, el contrari. 
L'any 2005, durant la visita al jaciment amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica del Baix Camp, no va ser possible localitzar cap resta arqueològica, ja que l'abundant vegetació baixa existent a la zona impedia una correcta visualització de la superfície. 
Estat de Conservació 
Desconegut 
Tipos intervenció

1999, Prospecció

2000, Intervenció d'urgència 

Documentació

Memòries i informes

Informe i memòria intervenció arqueològica. Arxiu Àrea de Coneixement i Recerca. Núm. reg.: 3980 



No hay comentarios:

Publicar un comentario