Les Masies
Josep Pamies




Mas dels Parangons


Es tracta d’una edificació rectangular ubicada dins el terme de l’Aleixar a la finca del Mas de l’Anguera. La seva ubicació és junt a un camí a la dreta del camí principal que ens porta al masos de l’Anguera i Vallverdú. 




Situats en la  porta principal del mas, les coordenades són: N41 13’ 55,85” i E1 03’ 27,67”. La seva altitud de 595 mts., el que li permet gaudir d’una vista espectacular mirant a la vall, amb l’Aleixar al fons.

Les mesures exteriors són:

Llarg uns 11 mts
Ample, uns 5,50

Està en estat rònec, on les parets exteriors d’uns 40 cts. d’ample encara es veuen bastant ben conservades. Ens mostren  els forats dels  cairats de la teulada. Té planta que ocupa la meitat de l’edifici permetent per la part de sota uns baixos o cellers que no veiem per on entrar-hi. No obstant, podem veure restes del que fou una estança amb finestra i balcó i al seu costat una petita habitació de servei.

Tot fa pensar seria una masia de personal vinculat al mas de l’Anguera. 

Probablement -observant el tipus de construcció- ens trobem davant una masia feta al voltant del 1700, abandonada i enderrocada durant el segle XX, per les dades que ens comenta el Sr. Salvador, propietari de la finca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario