Les masies 
Josep Pàmies i Miguel Giribets


Mas de Garrut


La façana principal está orientada cap a Sud. Disposa d'una era al costat de la masia. Al voltant de la porta d'entrada s'observen espitlleres de defensa, a més d'una altra espitllera a l'interior. Les habitacions estan decorades. Encara es conserven alguns llits antics, així com les restes d'un molí d'oli, un forn de pa i un forn de ceràmica.


La façana principal


El nom de la masia li ve pel seu propietari al segle XVIII, que era un pastor coix (garrut).


Una de les espitlleres de la façana principal


"També conegut, en el decurs del segle XIX, com a mas de la Martina, ja figura en un cadastre del 1761. Hi havia hagut un forn teuler, un de pa, una premsa i encara es conserven restes del cups.

"El Gúmer, que és per matrimoni, part del llinatge de la Martina [ell va néixer a Castilla], ens diu que era un dels punts d’aturada dels carros que baixaven carbó des de la muntanya. Al devant del mas hi ha restes d’una era. Al costat hi havia el mas del Fernando, antigament mas de Miralles". (Fina Anglés i J.M.Ventós, L’Aleixar)

Segons Albert Manent, el mas del Garrut sembla que és l’antic mas de Miralles i está documentat com “Francisco del Mas den Garrut” (1761).


Al costat hi trobem el mas del Fernando

No hay comentarios:

Publicar un comentario